Ziekte
Is uw hond ziek? Als uw hond zich niet fit voelt zal hij/zij dat zijn baasje wel laten zien. Het kan zijn dat uw hond moet overgeven, niet wil eten, diarree heeft etc. Elk gezond dier kan ziek worden, en u wilt natuurlijk weten wat er aan de hand is en hoe het verholpen kan worden. Zaken die u thuis kunt doen:
- De temperatuur opnemen. Normale temperatuur van een hond ligt tussen 38.0 en 39.0 graden Celsius.
- Ademhaling bekijken en tellen. Een normale ademhalingsfrequentie in rust ligt tussen 10 en 30 keer per minuut. De borstkas en de buik gaan tegelijk op en neer.
- Kijk hoe de ontlasting is, is er sprake van braken, hoe plast de hond?
U kunt altijd contact opnemen met onze praktijk voor advies en eventueel een afspraak maken.
Mijn hond eet niet, wat nu?
- Eet uw hond vaker zijn eten niet, maar eet hij/zij wel andere lekkere dingen? Als uw hond vaker zijn of haar eten laat staan, maar wel andere lekkere dingen eet, hoeft u zich niet perse zorgen te maken. Uw hond heeft waarschijnlijk geen honger of is teveel afgeleid door andere zaken.
- Maakt uw hond een zieke indruk, is hij of zij lusteloos en drinkt hij of zij niet of nauwelijks? Neem dan sowieso contact op met Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen.
Mijn hond heeft diarree, wat nu?
Iedere hond heeft wel eens last van diarree. In de meeste gevallen hoeft u zich geen zorgen te maken en lost het zich vanzelf op. Met de volgende tips kunt u zelf vaststellen of u contact op moet nemen met Dierenkliniek Coppelmans:
- Heeft uw hond minder dan drie dagen last van diarree?
- Maakt hij of zij geen zieke indruk
- Drinkt uw viervoeter goed?
- Zit er geen bloed bij de ontlasting?
Dan is een bezoek aan onze kliniek nog niet nodig. Wanneer het langer dan drie maanden geleden is dat uw hond werd ontwormd, dan is het wellicht verstandig om hiermee te beginnen. Maar, heeft uw hond al langer dan drie dagen last van diarree, maakt uw hond een zieke indruk en zit er bloed bij de ontlasting? Neem dan z.s.m. contact op met Dierenkliniek Coppelmans.
Mijn hond braakt, wat nu?
Braken is een natuurlijke reactie van het dierenlichaam. Maar, wanneer moet u zich zorgen maken en onze dierenkliniek bellen? Acuut braken kan gebeuren wanneer uw hond iets te snel of iets verkeerds heeft gegeten. Er kan ook sprake zijn van een virusinfectie, dit soort virussen verdwijnen vanzelf weer. Duren de braaksymptomen maar kort, en is uw hond levendig? Dan hoeft u geen contact op te nemen. Zorg er wel voor dat uw hond weer genoeg gaat drinken en licht verteerbare voeding eet.
Blijft uw hond langer braken? Is hij of zij erg sloom en eet hij of zij niet meer? Neem dan contact op met onze dierenkliniek, want dan is er wél iets aan de hand.
Controle bij Dierenkliniek Coppelmans
Heeft u het gevoel dat uw hond ziek is? Neem dan contact op met Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen.